By januari 23, 2014 0 Comments Read More →

Wendys gurkrelish

2 liter skalad och hackad gurka

2 msk salt

1,2 l vatten, kokande

2 dl lök

2 dl grön paprika

2 dl röd paprika

1 msk sellerisalt

1 msk senapsfrön

¾ msk gurkmeja

2 dl äppelcidervinäger

2 dl socker

Skala och hacka gurkan. Lägg den i en skål och strö över salt. Häll sedan över det kokande vattnet. Låt stå i en timme och sila sedan bort vattnet genom ett durkslag.

Hacka och blanda lök och paprika och lägg i en skål. Tillsätt den hackade gurkan. Tillsätt sellerisalt, senapsfrön och gurkmeja.

Blanda äppelcidervinäger och socker i en kastrull. Koka upp och lägg sedan ner alla ingredienser i kastrullen Koka i fem minuter. Häll röran i väl rengjorda och steriliserade, varma burkar. Sätt på lock och låt relishen stå till sig i en månad innan förtäring.

Posted in: Recept

Post a Comment