Supersoppa

image

Nässelsoppa. Blev det häromdagen. Väldigt gott och supernyttigt, Karl-Alfred kan slänga sig i väggen med sin spenatvurm, nu är det nässlor som gäller – proppfulla med c-vitamin, järn och kalcium. Mannen och sonen plockade nässlorna och fixade lunchen. Själv låg jag inte på latsidan utan snarare på skurknä i växthuset som nu är rent och skinande blankt. Recept på nässelsoppan finns här:

Nässelsoppa, 4 portioner

2 liter späda nässlor, rensade

1 liter vatten

2 tärningar grönsaksbuljong

2 msk vetemjöl

0,5 dl mjölk

salt & peppar efter smak

några matskedar timjan eller mejram

Skölj nässlorna. Koka upp vatten och smulade buljong i en gryta. Lägg ner nässlorna och förväll dem i 5 minuter. Sila bort spadet och häll tillbaka det i grytan.

Hacka nässlorna i småbitar. Rör ut mjölet i mjölken, vispa ner det i spadet tillsammans med nässlorna. Koka samman i några minuter. Smaka av med salt, peppar och örter.  Servera med kokta ägghalvor.

 

 

Posted in: Husbehov

Post a Comment